Θρεπτική, Υγιεινή, Ασφαλής

Η Μαύρη Ευρωπαϊκή Σταφίδα (European Currants) είναι το φυσικό προϊόν που προκύπτει μετά την αποξήρανση των σταφυλιών της ελληνικής ποικιλίας αμπέλου Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα (Black Currants from Corinth) που έχει την επιστημονική ονομασία Vitis vinifera L.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι οι πολύ ψιλές, απύρηνες ράγες. Η ιδιότητα αυτή κατατάσσει την κορινθιακή σταφίδα στις αγίγαρτες (seedless) και αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ποικιλιών σταφιδοποιίας, καθώς μόνο άλλες 1-2 ποικιλίες παρατηρούνται με το ίδιο χαρακτηριστικό. Το εξαίρετο άρωμα και η πλούσια γεύση της την τοποθετούν ως την κορυφαία των σταφίδων.
Το περιεχόμενο της παρούσας εκστρατείας προώθησης εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις του συντάκτη ο/η οποίος(-α) φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Εκτελεστικός Οργανισμός για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (CHAFEA) δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν έγγραφο.